Egyetemi fórum Magyarország energetikai helyzetéről és jö...

Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem, K épület, 1. emelet 72. terem
2016
március 07.
BME
Budapest
Free
Miért gyere el?

Az Energiaklub Szakpolitikai Intézet és Módszertani Központ a 2015/...

Az Energiaklub Szakpolitikai Intézet és Módszertani Központ a 2015/16-os tanévben a magyarországi energiagazdálkodást bemutató előadásokat és hallgatói fórumokat szervez. Egyesületünk már 25 éve a fenntartható energiagazdálkodás megteremtése érdekében működik, kutatásainkkal, képzéseinkkel és mintaprojektjeinkkel célunk, hogy mind az energiát termelők, mind a felhasználók, vagy éppen a döntéshozók ezt a szemléletet kövessék.

A fórum célja, hogy az ország nagy egyetemein nyilvános események keretében szélesebb körű társadalmi diskurzus kezdődjön a magyarországi energiapolitika helyzetéről, az energiagazdálkodási lehetőségekről és alternatívákról, illetve arról, hogy miként érinti ez a téma a társadalmat közösségi és egyéni szinten.

A rendezvényen felvezető előadásokat tartanánk arról, hogy hogyan, milyen szempontok alapján és elvek mentén épül(het) fel egy ország energiarendszere, majd az általános megfontolások után bemutatjuk a világban, Európában és Magyarországon megvalósított és megvalósítandó energiapolitikai stratégiákat. Szó lesz energiahatékonyságról, megújuló energiákról, hagyományos (fosszilis) energiatermelési módokról, és külön részt szánunk a tervezett Paks II beruházásra, mint a magyar energetika meghatározó szereplőjére.

Az előadásokat gondolatébresztőnek szánjuk, és szeretnénk, hogy a fórum második felében az egyetemi hallgatók bekapcsolódásával egy beszélgetés alakuljon ki a témáról.

További információk: www.pakskontroll.hu
Az Energiaklubról bővebben: http://energiaklub.hu/


A rendezvény támogatója az EGT/Norvég Civil Támogatási Alap.
www.norvegcivilalap.hu
További info az esemény weboldalán.

Helyszín

Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem, K épület, 1. emelet 72. terem

Hozzászólások