Fegyverszünet x Vírus Klub special - Sikerekereső társadalom

2017
március 15.
Összes
Budapest
Free
Miért gyere el?

// Fegyverszünet x Vírus Klub special - Sikerekereső társadalom //<...

// Fegyverszünet x Vírus Klub special - Sikerekereső társadalom //

Amikor a sikerről beszélünk rendszerint karrierutak, művészi kiteljesedések, sporteredmények, vagy éppen apró személyes teljesítmények jutnak az eszünkbe. De vajon a siker csak az egyén sajátja? Vagy a mintázat ugyanúgy jellemez közösségeket (gondoljunk csak csapatsportokra, zenekarokra), vagy akár még nagyobb szerveződéseket, egyenesen társadalmakat is? Hogyan lehetünk sikeresek egyéni és közösségi szinten? És hogyan ültetődik át ez a törekvés egy társadalmi szerveződésbe? A Fegyverszünet kezdeményezés március 15-én megrendezésre kerülő, adománygyűjtéssel egybekötött piknikjén Marosán György társadalomfilozófus a fenti kérdésekre keresi majd a választ.

16:00
"Sikerkereső egyén, sikerkereső közösség, sikerkereső társadalom - avagy a siker titka a 21. században"
Marosán György (társadalomfilozófus, a BGF oktatója)

A rendezvény egésznapos programját itt találod:
https://www.facebook.com/events/117111972145893/

A Fegyverszünet filozófiája, hogy legyen szó egy magyar vonatkozású győzelem közös ünnepléséről, vagy a dunai árvíz mindannyiunkat érintő problémájáról, az általuk létrejövő összefogás felette áll minden ellentétnek. Ezekben a pillanatokban megszűnnek azok a gondolatok, hogy a tömegben ki a pesti és ki a vidéki, hogy ki miben hisz, hogy ki öreg vagy fiatal, hogy ki balos és ki jobboldali, hogy ki gazdag, ki szegény, eltűnnek a demarkációs vonalak. Céljuk, hogy minél több ilyen pillanathoz segítsenek hozzá bennünket, hogy a nemzeti ünnepeinken is félretehessük az ellentéteinket és azokkal a problémákkal, vagy éppen örömökkel foglalkozhassunk, amik mindannyiunkat érintenek. Szerintük az együtt működés képessége, hogy ne mindig idegenként, ellenségként nézzünk egymásra, alapfeltétele a közösség sikerességének.

Ha érdekel részletesen, mi a Fegyverszünet, itt elolvashatod: https://www.facebook.com/notes/fegyverszünet/fegyverszünet/1793844360893759
További info az esemény weboldalán.

Helyszín

Hozzászólások