Médiaüzenetek és evészavarok

V-VI. előadó, Budapesti Corvinus Egyetem "C" épület
Budapest
2014
november 12.
BCE
Budapest
Free
Miért gyere el?

Dr. Forgács Attila előadása napjaink evészavarai és a média kapcsol...

-----HELYSZÍNVÁLTOZÁS-------
A korábban meghirdetett NapKözi helyett az esemény helyszíne végül a nagy érdeklődésre való tekintettel a Corvinus Egyetem "C" épületének V-VI. előadója lesz. Megértéseteket köszönjük!
---------------------------------------

Az evészavarok – habár nem előzmény nélküliek, mégis – 20. századi jelenségnek tekinthetők. Az utóbbi száz év társadalmi változásai nagyban hozzájárultak az evés patologizálódásához. A modern ember egyre inkább a szociális (például médiamarketing) ingerek hatására eszik, és nem azért mert éhes. Korábban a szülők határozták meg leginkább a gyermek evési szokásait, azonban az utóbbi bő száz évben, amióta a tömeges elhízás, valamint a legkülönfélébb evészavarok társadalmi problémát jelentenek, a marketingmédia egyre inkább átveszi az evés szabályozását. Ezen felül a médiaüzenetek egyre inkább patológiás jegyeket mutatnak. Az élelmiszerekre vonatkozó médiaüzenetek öt nagyobb kategóriába sorolhatók: 
  1. Légy sovány!
  2. Egyél, fogyassz!
  3. Félj az ételektől!
  4. Az étel el fog fogyni!
  5. Nem vagy elég nőies/férfias!
Dr. Forgács Attila előadásából fény derül arra, pontosan milyen szerepet is játszik a média az evészavarok kialakulásában, és az imént felvázolt öt kategória hogyan alakítja napjaink evési szokásait.

Időpont: november 12, 19:00
Helyszín: NapKözi (Corvinus Egyetem főépület, alagsor)

A résztvevőket kérjük, hogy jelezzenek vissza a Facebook esemény adatlapján is, így nagyjából tudhatjuk, mennyi extra székre lesz szükség az előadás során. Köszönjük szépen!
További info az esemény weboldalán.

Helyszín

V-VI. előadó, Budapesti Corvinus Egyetem "C" épület
Budapest, 1093 Bp, Közraktár utca 4-6

Hozzászólások