Pszichológiáról Mindenkinek: Szeretni és szeretve lenni

ELTE Pedagógiai és Pszichológiai Kar
Budapest 1075
2017
március 22.
Összes
Budapest
Free
Miért gyere el?

A Magyar Pszichológiai Társaság ezúton hívja meg az érdeklődőket

A Magyar Pszichológiai Társaság ezúton hívja meg az érdeklődőket
a Pszichológiáról Mindenkinek című előadássorozatra, amelynek következő előadása:
Adrigán Erzsébet: Szeretni és szeretve lenni – változatok az intimitásra

Ismertető: A személyiség hosszú fejlődési folyamaton keresztül jut el oda, hogy felnőtt korára meghitt, intim kapcsolatokat legyen képes kialakítani, olyanokat, amelyekben a kölcsönös jó érzések, a szeretet a jellemző alapélmény. Ennek eléréséhez meg kell birkózni az élet korai időszakában az irigységgel, a féltékenységgel, a mindent elsöprő haraggal, a magányossággal, a szomorúsággal és a fájó, kellemetlen érzésekkel. A megbirkózás ezek elviselését, megenyhítését jelenti, ami csak szülői segítséggel lehetséges. Az apja, anyja által szeretett, megértett és érzelmileg megfelelően szabályozott gyerek kellő bizalommal és egészséges önszeretettel vérteződik fel. Ezek nélkül az intimitásra való készség sérül és kilátásba helyeződnek további kapcsolati csalódások. A gyerek félreértettség, nem megértettség érzése a későbbi sérülékenysége alapjává is válik. A meghitt felnőttkori kapcsolatok kialakulásának többek között gátjai a fokozott dominancia igény, a másikkal szemben támasztott túlzó elvárások, a másik kontrollálásának vágya, leértékelése, a gyenge indulatszabályozási képesség. Mindezek változatos formában és módokon jelennek meg a partnerek, barátok viszonylatában és természetesen összefüggenek az intimitásra való képességgel.
Tudunk-e fejlődni felnőttként az intimitás terén, milyen változások szükségesek ehhez? Mikor érdemes pszichoterápiás segítséget igénybe venni, hogyan tud ez változást ösztönözni?

Időpont: 2017. március 22., 17.00
Helyszín: ELTE PPK, 1073 Budapest, Kazinczy u. 23-27., aula
Társszervező: ELTE PPK
Médiatámogatónk: Mindennapi Pszichológia Magazin

A program díjmentes, minden érdeklődőt szeretettel várunk!

Tájékoztatjuk, hogy a résztvevők a rendezvényre történő belépéssel hozzájárulásukat adják, hogy az előadás ideje alatt, annak helyszínén róluk fénykép vagy videofelvétel készüljön. Az MPT a felvételeket kizárólag tájékoztatási és sajtó célra használja fel.
További info az esemény weboldalán.

Helyszín

ELTE Pedagógiai és Pszichológiai Kar
Budapest 1075, Kazinczy utca 23-27.

Hozzászólások