Tanultak-e a közgazdászok a válságból?

Corvinus, C épület, V-VI. előadó
2017
április 04.
BCE
Budapest
Free
Miért gyere el?

A kétezres évek végén kirobbant válság kapcsán rengeteg politológus...

A kétezres évek végén kirobbant válság kapcsán rengeteg politológus, közgazdász és számos egyéb tudományág képviselője tette fel a kérdést: miért nem tudták a közgazdasági modellek megjósolni a válságot?
Ebben a beszélgetésben most arra keressük a választ, vajon válságban van a közgazdaság-tudomány módszertana vagy tanulva a válságból megerősödhet az ökonometriára épülő modellezés szerepe a gazdaságpolitikai döntéshozásban?
Az előadáshoz igyekeztünk három olyan előadót hívni, akik közösen fel tudják vonultatni, milyen tudománypolitikai vagy akár technikai érvek szólnak a ökonometriai modellezés mellett és ellen.

A beszélgetés résztvevői lesznek:

Király Júlia, a monetáris közgazdaságtan és a pénzügytan professzora, a Magyar Nemzeti Bank korábbi alelnöke, jelenleg az IBS Budapest tanszékvezetője.

Pinkasz András, aki a BME-n tudománytörténettel, illetve a Helyzet Műhely tagjaként gazdaságstatisztikai adatok kritikai értelmezésével foglalkozik.

Pogátsa Zoltán, számos oktatási tevékenysége mellett Nyugat Magyarországi Egyetem docense és a népszerű PogiBlog szerzője.
További info az esemény weboldalán.

Helyszín

Corvinus, C épület, V-VI. előadó

Hozzászólások