TEK Ismerkedős est

Társadalomelméleti Kollégium
Budapest 1092
2016
december 14.
BCE
Budapest
Free
Miért gyere el?

Erre a félévre vége az elsős köröknek, és szeretnénk egy filmezésse...

Erre a félévre vége az elsős köröknek, és szeretnénk egy filmezéssel összekötött beszélgetéssel lezárni őket. Akkor is gyere el nyugodtan, ha nem jártál elsős körre, elég ha érdekel kik vagyunk és mit csinálunk. Ha végeztünk a filmmel, a konyhában folytatjuk a beszélgetést.

////
Beszélgetés előtt a Föld sója című dokumentumfilmet nézzük, ami egy fotós (Sebastião Salgado) életén és munkáján keresztül mutatja be többek közt a (nemzetközi) munkásosztály helyzetét, a 20. század nagy migrációshullámait Afrikában, és az eső erdők pusztulását Dél-Amerikában.

Így írt más a filmről: „Utolsó könyvében, A szenvedés képeiben Susan Sontag utal arra, hogy a szenvedés képei sokfélék lehetnek, legtöbbjük nem módosítja a néző közömbösség-állapotát, vannak olyanok azonban, amelyek felébresztenek, ébren tartanak, elgondolkodtatnak, és nem hagynak nyugton. Ebbe az utóbbi kategóriába tartozik Salgado számos fotója: többek között a Serra Pelada-i aranybányában dolgozókról készített képek aligha törlődnek vagy törölhetőek emlékezetükből." (Fám Erika, Filmtett)

Ez pedig egy magyar feliratos előzetes:
https://www.youtube.com/watch?v=v0CL1hIBzHA

Ha bármi kérdésed van írj üzenetet, vagy emailt ide: hello@tekesek.hu.
További info az esemény weboldalán.

Helyszín

Társadalomelméleti Kollégium
Budapest 1092, Ráday street 43-45

Hozzászólások