Totó és nővérei - A filmek már a Spájzban vannak

Angelusz Róbert Szakkollégium
Budapest 1117
2016
december 01.
ELTE - TÁTK
Budapest
Free
Miért gyere el?

December 1-én, egy hét kihagyással folytatjuk dokumentumfilm néző k...

December 1-én, egy hét kihagyással folytatjuk dokumentumfilm néző klubunkat.
A kelet- és közép-európai gondolatébresztő, friss dokumentumfilmeket a Kinedok jóvoltából nézhetjük meg együtt, eredeti nyelven, magyar felirattal. Az előző év tapasztalatai alapján bátran állíthatjuk, nagyon is érdemes csatlakozni hozzánk valamelyik csütörtöki estén!

Ez alkalommal a Totó és nővérei című, Romániában készült filmet fogjuk megnézni.
"A két kamasz lány és tíz éves kisöccsük, Toto életében nem sok ok akad a reményre: míg anyjuk börtönbüntetését tölti, lakásukat ellepik a gyámságukkal megbízott nagybátyjuk súlyos heroinista barátai. A kitörésre egyetlen esélyük van: egymásra támaszkodva kis-felnőttként hátat fordítani mindannak, ami eddig a világukat jelentette. Egy befogadó árvaház felvillantja a változás lehetőségét: Toto írni és olvasni tanul, játszva nevet, a zene és a tánc pedig új színt hoz a gyerekek életébe. De vajon sikerül végigmenni a lehetetlennek látszó úton? És mi történik, ha egyikük számára már tényleg nincs esély? Lehet, hogy a gyerekeknek saját anyjukkal kell szembemenniük a boldoguláshoz? A Toto és nővérei olyan intim és érzékeny betekintést nyújt a három gyerek drámai életébe, hogy a kamera jelenléte mellett arról szívesen megfeledkeznénk, hogy ez nem fikció, ez maga az élet."
(http://kinedok.net/films/detail/40?locale=hu)

Csütörtökig, érdeklődőink megnézhetik a Totó és nővérei című film előzetesét:
https://www.youtube.com/watch?v=MXtjJbB1Oh4

A 93 perces film után pedig tagunk, Vigvári András fogja a beszélgetést vezetni. A filmre, és a beszélgetésre meghívott vendégünk Pulay Gergő (CEU), városantropológus.

Sok szeretettel várunk mindenkit egy jó filmmel és finom harapnivalókkal az ELTE Társadalomtudományi Kar könyvtára előtt (1117 Budapest Pázmány Péter sétány 1/A -1.47 előtt)!
További info az esemény weboldalán.

Helyszín

Angelusz Róbert Szakkollégium
Budapest 1117, Pázmány Péter sétány 1./a. -1.49 terem

Hozzászólások