Waves Vienna-Bratislava Warm Up Party: Joycut (IT), Puris...

A38
Budapest
2014
október 02.
Összes
Budapest
Free
Miért gyere el?

Nagyszabású olasz-szlovák-magyar est további kitérőkkel és még tága...

Nagyszabású olasz-szlovák-magyar est további kitérőkkel és még tágabb körökkel a közös értékek, kölcsönös tisztelet és együtt ünneplés valamint a színtiszta öröm jegyében.

Joycut (IT)

A bolognai olasz JoyCut együttes nevét egy jópofa szóösszetételként hozta létre egymással párosítva Nick Drake Joey című számát és a Pink Floyd The Final Cut-ját 2001-ben. A formáció ütős post-rock, dark-wave hangzása megannyi remek szónikus megoldással felvértezve elektronikus dallamokban gazdag hangzásvilágban bontakozik ki, amelyet talált hangszerekből fakasztott megannyi ütőhangszeres hang gazdagít és tesz egyedülállóvá az olasz zenei szcénán.

A mindig kísérletező, de sosem öncélú JoyCut különös eredetiségének és zenéje lehengerlő őrültségének köszönhetően komoly rajongói bázist tudhat a magáénak Olaszországban és Nagy-Britanniában. Utóbbinak köszönhető számos neves zenekarral folytatott együttműködése és közös fellépése, amelyek között olyan nagy neveket is találhatunk, mint a The Editors, az Art Brut, a Modest Mouse, az Arcade Fire és a Sebadoh.

A zenekar nagy kedvencei közé tartozik a Fuck Buttons, a The Cure, a Joy Division, a A Place To Bury Strangers és a Godspeed You Black Emperor, úgyhogy akihez ezek közel állnak, az nem fog csalódni a JoyCutban sem!

Purist (SK)

A Purist elektropop zenekar Szlovákiában, Pozsonyban alakult. Amint azt a nevük is sugallja, hangzásukra a tisztaság jellemző, az egyszerűség, a természetesség, ahogyan azzal az építészet jól megkonstruált vonalaiban és formáiban, a természetes tájak letisztult harmóniájában, vagy a művészet és a formatervezés egyéb területein találkozhatunk.

2012 júliusában adta ki a Purist első maxiját amelyet bemutatkozó turnéjuk követett Szlovákiában és Csehországban. Renaissance című kislemezükből igen gyorsan országra szóló siker lett, amelyet a média szereplői kézről-kétre adtak, így nem csoda, hogy a cseh MTV hosszan játszotta, a Szlovák Rádió toplistáját pedig három héten keresztül vezette.
Fennállásuk rövid ideje alatt már a legjobb új zenekar címre is jelölte a Radio Head Awards 2012.ben.

Tavaly a Purist fellépett számos nemzetközi viszonylatban i fontos fesztiválon, amilyen az Electronic Beats, a Pohoda Festival, a Grape Festival, az Open'er Festival és a szlovákiai Waves Bratislava.

Hangmás (HU) 

Funeral partyk - végtelen éjszakák: szuggesztív színpadi megjelenés, zaj és káosz, amit kimért és merev dallamok váltanak. Szokatlan effektek, sodró dob/basszus ütemek, karcos gitárok és szőnyegszintetizátor. Mindezek tetejében pedig ott vannak az énekes/frontember szlogenszerű szövegei.

A Hangmást nehéz elhelyezni bármilyen zenei kategóriába. Zenéjükben felfedezhető a disco-electro-punk hármas, a korai new wave és a garázs-rock is. Első koncertjeiktől kezdve jellemző rájuk, hogy frenetikus zenéjük könnyedén magával ragadja a közönséget.
További info az esemény weboldalán.

Helyszín

A38
Budapest, 1117 Petőfi híd budai hídfő

Hozzászólások